A sosit timpul. A sosit timpul sa evadez. Sunt Alex, am 25 de ani si imi doresc sa aduc PACEA in lume.
In urma cu aproximativ un an, m-am mutat intr-o cabanuta dintr-un sat in sud vestul UK-ului: un loc mirific, aproape uitat de lume cu o priveliste care iti taia respiratia de fiecare data cand te uitai pe fereastra. Aici am gasit pacea! Aici mi-am format planul pentru a aduce pacea in lume pe care toti ne-o dorim atat de mult, dar in care nu toti credem. Nu toti credem pentru ca ne lovim de tot felul de bariere precum mandria, religia, inegalitatea, criminalitatea, razboiul etc. Ideea mea este relativ simpla si usor de aplicat de absolut toti oamenii globului pamantesc.
              TRAVELINGUL este raspunsul! Calatoriile ii fac pe oameni mai destepti, mai deschisi, mai liberi, ii relaxeaza si ii bine dispun, dau un spirit de viata mult mai activ, mai iubitor cu noi insine si ne ofera o imagine mai clara, mai concisa a celor din jur.
Atunci cand calatorim ne folosim de EMPATIE pentru a putea devenii ca cel nativ. Ne folosim de toti factorii din jur si ne punem in locul lui pentru a-l putea intelege mai bine pe englez, pe congolez, pe chinez etc. In acest sens noi invatam un pic limba lor, mancam din mancarea lor, incercam a intelege cultura lor, vedem arhitectura locului, intram in contact cu oamenii locului in asa mod incat intre noi si locul respectiv se formeaza o legatura catusi de stransa, ca in momentul in care venim a doua oara in acel loc, sa venim cu PACE, ori sa nu venim cu RAZBOI. ( Ceea ce nu vezi, nu te doare, dar daca vezi s-ar putea sa aduci PACE IN LUME!)
                  Planul este de a ajunge in Chile, a cumpara o dubita, a-mi pune un pat in spate si de a calatorii in cat mai multe tari din 200 (sincer prefer sa le spun “culturi” decat tari). Cel mai bun exemplu pentru ceea ce vreau sa explic bineinteles ca sunt eu. Am facut si am sa fac tot ceea ce imi propun si tot ceea ce tine de mine. Daca am vrut sa merg in Islanda, Belgia, Maroc am mers, daca am vrut sa fac autostopul 4000 km, am facut. Daca am vrut sa plec la mare am plecat, dar toate astea au tinut de mine, de mine personal. Acum este timpul pentru ceva mai mult decat mine, acum este vorba despre noi toti, despre un concept pe nume travelism. TREBUIE sa calatorim si TREBUIE sa avem granite libere! CALATORIILE + GRANITE LIBERE = PACE MONDIALA !
Noi in declaratia dreputurilor omului avem libertate de miscare si putem calatori oriunde si oricum, insa lucrurile nu stau chiar asa. Un englez sau un german, are libertate de miscare in aproximativ 180 de tari fara a plati viza sau a cere viza, pe cand un irakian ori un locuitor din statul Kosovo au dreptul de a intra in aproximativ 40 de tari, iar restul pana la 200 de tari trebuie sa plateasca viza de intrare, trebuie sa mearga la ambasada in persoana, iar in final statul la care acesta aplica pentru viza isi rezerva dreptul de a-i da sau nu viza pe varii motive.  Avem nevoie de GRANITE LIBERE daca vrem sa avem o PACE MONDIALA!
Trebuie sa calatorim mai mult, trebuie sa ne dedicam mai mult timp calatoriilor, TREBUIE! Este necesar, este aproape vital. Multi dintre noi nu ne dam seama, dar calatoriile ne ajuta sa experimentam absolut orice, oriunde si oricum.